Het Gasselterveld

Het water van het Gasselterveld is helderblauw en is maar liefst 65 hectare groot. In 2017 is het zandstrand geopend. Een heerlijke plek om je dag door te brengen en te zwemmen in de zwemplas.

Aan de oever van het Gasselterveld is het grootste open waterpark van Nederland, DX Adventurepark. Een ideale locatie om een sportieve outdoor activiteit te combineren met een middag zwemmen in de zwemplas. Huur een kano en ga kanoën over het meer of ga met een sup over het meer suppen.

Langs het Gasselterveld bevindt zich de mountainbikeroute Gieten-Gasselte waarbij je een prachtig uitzicht hebt vanaf de heuvels van de route. De mountainbikeroute is 29 kilometer lang. Je kan de route starten bij de parkeerplaats van het Nije Hemelriek.

Zwemplas

't Nije Hemelriek

Midden in het bos is zwemplas ’t Nije Hemelriek een heerlijke plek om te zwemmen en te spelen in het zand. De zwemplas ligt gelijk naast zwemplas het Gasselterveld. In de omgeving staat het de zwemplas bekend als het Hemelriekje.

Maak een wandeling door het bos en loop één van de vele wandelroutes die starten op de parkeerplaats van het Nije Hemelriek.

Zwemplas